Povijest festivala

VG BRC FESTIVAL

Nakon dugogodišnnjeg bavljenja glazbom Miroslav Giljanović Fix (Saturnus band, Rock grupa Led, Route 66, Tony Lee King band, Changes...) dolazi na ideju osnivanja prvog velikogoričkog blues, rock & country festivala. 2013. godine u Parku Franje Tuđmana kreće s realizacijom koncerta pod imenom VG Blues Country Rock Party skupivši najpoznatija imena goričke glazbene scene koja su se rado odazvala njegovoj ideji. Važno je napomenuti te odati priznanje svim sudionicima koji su od prve godine volontirali u stvaranju VG BRC festivala samo iz ljubavi prema glazbi i Velikoj Gorici te zbog velikog prijateljstva s idejnim začetnikom. Posebno priznanje za doprinos VG Blues, Rock & Country festivalu odajemo gospodinu Juri Božiću i bendu Ritam ulice koji su zajedno s Fixom bili organizatori prvih nekoliko izdanja. Kum Jura i dečki hvala puno! 🙂

NAŠ TIM

VG BRC

Miroslav Giljanović Fix

Miroslav Giljanović Fix

Direktor festivala

Branko Kužnar Žan

Branko Kužnar Žan

Umjetnički direktor festivala

Antonio Čulina

Antonio Čulina

Savjetnik festivala

11. VG BRC FESTIVAL

SUBOTA 24.6.2023. od 18 h, Park dr. Franje Tuđmana

Route 66

Route 66

18:00

Mungos Brothers Blues Band

Mungos Brothers Blues Band

20:00

Sky Groove

Sky Groove

20:00

Valerija & Telefon Blues Band - "Love Janis"

Valerija & Telefon Blues Band - "Love Janis"

22:00

11. VG BRC FESTIVAL

NEDJELJA 25.6.2023. od 18 h, Park dr. Franje Tuđmana

Louse Band

Louse Band

18:00

Reformatori

Reformatori

18:30

Duo Change

Duo Change

19:00 

The Dudes

The Dudes

19:30

Gydra

Gydra

20:00

Saturnus

Saturnus

20:30

Zvijezede

Zvijezede

22:00

SUBOTA 24.6.2023. U 22 h

Valerija & Telefon Blues Band
"LOVE JANIS"

Program imenom Love Janis osmišljen je kao počast najboljoj blues-rock pjevačici svih vremena prema izboru najvećih muzičkih medija u svijetu. 

Repertoar se zasniva na najpoznatijim pjesmama njezine karijere. Počeci su vezani uz Blues koji je pjevala svojim dolaskom u San Francisco pocetkom šezdesetih. 

Ti nastupi bili su uz akustičnu gitaru te smo se potrudili i pripremili taj dio programa, zahvaljujući jednom od najboljih svirača acc. gitare a to je Branko Bogunović-Pif

Drugi dio je osvrt na period rada sa sastavom “Big Brother and Holding Company” i njihovim hitovima Piece of my heart, Down on me, Ball&chain, Sumertime itd. Treći dio je niz Mega hitova kao Me and Bobby McGhee, Tray, Cry Baby, Move over, Mercedes Benz itd. uz sastav “Kozmik Blues Band”. 

Članovi sastava su nasi poznati muzičari legende još od vremena grupa kao Nirvana, Drugi način, Aerodrom, ITD band, Majke, Plava trava zaborava, Rock Masters itd. Valerija Nikolovska solo vocal, Tomas Krkač bas/voc, Branko Bogunović-Pif acc. i solo gitara/voc, Krešo Randić bubanj i Viktor Lipić klavijature.

NEDJELJA 25.6.2023. U 22 h

Zvijezde

Rock grupa Zvijezde osnovana je 1981. godine u jeku zagrebačkog novog vala, te uz Azru, Prljavo Kazalište, Film i Haustor vrlo brzo postaje jedna od perjanica hrvatskog rock&rolla. Već prve snimljene pjesme “Nikol”, “Koji film vrtiš u glavi”, “Narodna” (dok te lake noge nose), “Na zapadnoj strani” postaju hitovi koji se i danas često vrte na radio postajama te su postale svojevrsni evergreeni i miljenice glazbenih urednika i mnogobrojnih slušatelja. Osnivači i originalni članovi grupe Renato Metessi (vokal i gitara), Branko Kužnar Žan (gitara i vokal), Branko Badanjak (bubnjevi) na koncertima svojim hitovima i energičnom svirkom oduševljavaju publiku koja i sama uz njih voli pjevati te pjesme.

NEDJELJA 25.6.2023. U 20 h

Gydra

Gydra je sastav iz Zagreba s poštenom dozom juga Lijepe naše koji je nastao iz čiste i iskrene ljubavi prema glazbi generalno. Svaki član banda ili živi od same glazbe, sklada ju u slobodno vrijeme, ili jednostavno – živi za glazbu. Poanta aranžmana pjesama je ta da se ukomponiraju u skladbe elementi koje svaki od članova voli, te da odgovaraju svima. Utjecaji su mnogobrojni, u okvirima alerativne-rock/progresivne glazbe s mnoštvo ambijentalnih trenutaka – vješto se manevrira da slušatelja (na koncu i gledatelja) nikako ne ostavlja ravnodušnim. Večeras se predstavljamo prvi put u obliku izvedbe dva singla s nadolazećeg EP-a. Osnovni članovi banda su: Bojan Nečas – Hraste (glavni vokal/gitara), Filip Bujas (bubanj), Danny Zrakić (bass gitara), uz dodatak dvoje pratećih vokala, klavijatura, te violončelo.

11. VG BRC FESTIVAL 24.-25.6.2023.

FOTO GALERIJA

SPONZORI I PARTNERI

Hvala našim sponzorima i partnerima koji su s nama sve ove godine

Posebno hvala g. Silviju Plepeliću vlasniku Barba Niko gdje će svake večeri festivala biti organiziran after party!